- Velg purrer i butikken som har røtter.
- Sett purreresten i vann som dekker bare røttene. Hvis du ikke spiser hele purren med en gang, kan du sette den i vann på samme måte.
- La purreresten stå i vann i 2-3 dager, da styrkes de gamle røttene og det gros nye røtter.
- Bytt vann hver dag og skyll røttene. Sånn forhindrer du råtning.
- Plant den så i (bokashi)jord.
- Husk å la purren stå lyst gjennom hele prosessen, f.eks i vinduet.
- Når du spiser det som har vokst opp, lar du resten stå for å gro enda en gang. Noen purrer tåler å gro mange ganger, noen tåler bare en ekstra gang.
Om å eksperimentere med bokashikompost og andre miljøvennlige hverdagstiltak.
Å gro ny purre av spist purre
Visste du at det går an å gro ny purre av gammel purre? Til og med flere ganger? Her er vår fremgangsmåte for best resultat, som vi har eksperimentert oss frem til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar