Gjæring av kaffegrut til strø 1

Som beskrevet i forrige blogginnlegg laget vi eget strø av havrekli og væske fra melkesyrnet surkål. Neste eksperiment, som vi fremdeles holder på med, er å gjære kaffegrut som i neste omgang skal tørkes og brukes som strø.

Vi bruker gamle surkålglass, og blander kaffegrut med surkålvæske og litt surkål. For at det skal blande seg skikkelig har vi også oppi litt vann, sånn at det går an å røre skikkelig rundt i blandingen. Hver dag fyller vi oppi dagens kaffegrut, og vi fyller glassene så fulle som det bare går an, for å få minst mulig plass til luft. 

Vi skal i første omgang la de fulle glassene med kaffegrut og surkålblanding stå i to uker til gjæring, slik som med fulle bokashibøtter. Det er spennende om det vil fungere. Kanskje trenger blandingen mer enn to uker, kanskje må vi finne alternative beholdere som vi kan få 100% lufttette (glassene blir ikke helt lufttette, men vi skrur dem så hardt igjen som mulig).

Hvis gjæringen av kaffegruten fungerer, er planen at vi i neste omgang tørker det i ovn med varmluft (50 grader og døren på gløtt). Men - vi kommer til å la noe av den gjærete blandingen danne grunnlag for gjæring av mer kaffegrut. Kanskje vi får laget oss en skikkelig kaffegrutkultur?

Oppdatering om eksperimentet kan du lese ved å trykke her.

Kaffegrut blandet med surkål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar